Viivakoodien tarkistuspalvelu

GS1 Viivakoodien tarkistuspalvelussa on mahdollista tarkistuttaa tuotteiden, kuljetuspakkausten sekä lavalappujen viivakoodien oikeellisuus ja toimivuus. GS1-standardien mukaiset merkinnät palvelevat kaikkia osapuolia, tavarantoimittajaa, kaupparyhmiä ja kuluttajia, nopeuttamalla viivakoodin lukutapahtumaa.

Mikäli halutaan varmistaa, että viivakoodit ovat oikein muodostettuja ja lukukelpoisia, pitää tuotteen viivakoodi tai lavalappu lähettää alkuperäisenä GS1 Asiakaspalveluun tarkistettavaksi. Lähetykseen pitää liittää myös tarkistuslomake. Ohjeet standardienmukaisten viivakoodien muodostamiseen löytyvät nettisivuiltamme täältä.

Verifiointipalvelussa tehdään seuraavat asiat:

  • GS1-yritystunnisteen tarkistus
  • Viivakoodin oikeellisuuden ja toimivuuden tarkistus
  • Mikäli tarkastuksessa havaitaan virheitä, laaditaan virheiden tulkinta
  • Tarkistusraportin teko
  • Tarkistusraportin lähettäminen asiakkaalle

Tarkistuspalvelun avulla taataan, että kaikki tavarantoimittajat Suomessa tekevät standardisoituja viivakoodeja tuotteisiin, sekä lavalappuihin.

1. Täytä viivakoodin tarkistuspyyntölomake

2. Lähetä lomake ja tuote/viivakoodi GS1 Finlandin asiakaspalveluun osoitteeseen PL 266, 00101 Helsinki

3. Tarkistamme tuotteen viikon kuluessa ja lähetämme teille tarkistusraportin.

GS1 Finland Oy:n jäsenet, eli yritykset, joille on myönnetty GS1 yritystunniste voivat maksutta tarkistuttaa viivakoodin toimivuuden. Tämä tarkistus sisältää vain viivakoodin laadun ja rakenteen pikaisen tarkistuksen, eikä siitä lähetetä virallista tarkistusraporttia, vaan lyhyt yhteenveto sähköpostitse.

Mikäli halutaan virallinen ISO/IEC -standardin mukainen tarkistusraportti, niin veloitamme siitä 50 € + alv 24 % / raportti.