Synkka Tietokuvaukset 3.1.3. (Luonnos)

Tässä osiossa esitellään Synkka-palvelun marraskuussa 2017 julkaistavassa versiossa 3.1.3. käytössä olevat tietokentät aihealueittain. Osio on luonnos ja sitä tullaan täydentämään ennen uuden järjestelmän käyttöönottoa.

Kaikista tietokentistä kuvataan niiden suomen- ja englanninkielinen nimi sekä yksilöivä tunniste. Lisäksi kerrotaan hierarkiataso, jolla tietokenttä annetaan sekä annettavan tiedon muoto.

A
Aineen nettoräjähdysmassa
Aineen olomuoto
Ainesosalista
Ainesosan alkuperämaa
Ainesosan järjestysnumero
Ainesosan määrä prosenteissa
Ainesosan nimi
Ainesosan säilöntätapa
Ala-alue
Alabrandi
Alin optimaalinen käyttölämpötila
Alkoholin myyntilupataso
Alkoholin sokeripitoisuus
Alkoholiprosentti
Alkuperäteksti
Allergeeni
Allergeeni määrittelyn nimi
Allergeeni määrittelyn ylläpitäjä
Allergeeniväittämä
Annosten lukumäärä pakkauksessa mittaustarkkuus
Annosten määrä pakkauksessa
Arvonlisävero
Asetuksen tyyppi
Asetus

B
Brandin omistaja
Brandin omistajan GLN
Brandinimi
Bruttopaino

D
Displayn tyyppi

E
Elintarvikkeen pH-arvo
Eläinten ravinnon tyyppi
Eläinten ravitsemuksen ravintotekijä
Eläinten ravitsemuksen ravintoväite
Ensimmäinen saatavuuspäivä kuluttajille
E-numero
Erityistuotteen tyyppi
Esillepanon korkeus
Esillepanon leveys
Esillepanon syvyys
Esillepanon tyyppi

F
Fysiokemiallinen ominaisuus

G
Geenimuunnellut ainesosat
Geneettinen tieto
GLN-numero
GPC attribuutin arvon nimi
GPC attribuutin kuvaus
GPC attribuutin tyypin nimi
GPC Brick-koodin kuvaus
GPC Brick-koodin nimi
GPC-ryhmittelyn attribuutin arvo
GPC-ryhmittelyn attribuutin tyyppi
GPC-ryhmittelyn Brick-koodi
GTIN-koodi
GTIN-koodittoman lavan bruttopaino
GTIN-koodittoman lavan korkeus
GTIN-koodittoman lavan leveys
GTIN-koodittoman lavan pinottavuus
GTIN-koodittoman lavan syvyys

H
Hierarkiataso
Huomiosana

J
Jakelukanava
Julkaisupäivä
Juoksetteen tyyppi
Juuston kypsymisastia
Juuston pinta kypsymisen jälkeen
Jäätymispiste

K
Kalalaji
Kalan ja merenelävän tuotantomenetelmä
Kantavierteen aste
Kausisaatavuus alkaa
Kausisaatavuus päättyy
Kerroksen korkeus
Kerrosten lukumäärä GTIN-koodillisella lavalla
Kerrosten lukumäärä lavalla (GTIN-kooditon lava)
Kiehumispiste
Kierrätysjärjestelmä
Kohdemarkkina
Kohdennettu kulutus
Koko
Kokonaissäilyvyysaika avaamisesta
Kokonaissäilyvyysaika saapumisesta
Kokonaissäilyvyysaika valmistuksesta
Kontaminaatioaste (Allergeenitiedot)
Kontaminaatioaste (Käyttötavaratuotteiden tiedot)
Kontaminaatioaste (Ruoka- ja juomatuotteen sisältötiedot)
Korkeus
Kuiva-aineen rasvapitoisuus prosentteina
Kuljetus rajoitetuissa määrin
Kuljetuskategoria
Kuljetuspakkaukseen sisältyvien pakkausten lukumäärä
Kuljetuspakkausten lukumäärä lavalla (GTIN-kooditon lava)
Kuluttajamyynnin ehdot
Kypsymisaika
Kypsymistapa
Käsittelyohjeet
Käyttöohje
Käyttöturvallisuustiedotteen numero

L
Laatuluokittelu
Laatuluokittelun nimi
Laatuluokittelun ylläpitäjä
Lanseerauksen peruutuksen päivämäärä
Lavan käsittely
Lavatyyppi
Leimahduspiste
Leveys
Lisäluokittelu
Lisäluokittelun arvo
Lisäosapuolitunniste
Lisätunnisteen tyyppi
Luomutuotteen tyyppi
Lämpötilan määritys

M
Maidon rasvapitoisuus prosentteina
Maksimilämpötila
Maksimi lämpötilatoleranssi
Maksimi pH
Maksimi ruokintamäärä
Markkinointiteksti
Mehupitoisuus
Minimilämpötila
Minimi lämpötilatoleranssi
Minimi pH
Minimi ruokintamäärä
Mittaustarkkuus
Myrkyllisyystiedot
Myyntiä edeltävä toimenpide
Määrä

N
Nettopaino
Nettosisältö
NonFood lisätiedot

O
Olomuodon kuvaus
Onko Display valmis pakkaus
Onko homogenoitu
Onko kausituote
Onko kuljetusyksikkö
Onko kuluttajatuote
Onko kuori syötävä
Onko laskutusyksikkö
Onko pakkauksen materiaalit kierrätettäviä
Onko pakkauksessa renkaat
Onko pakkaus palautettava
Onko päälle painettu hinta
Onko tilausyksikkö
Onko tuote Display
Onko tuote pakattu epäsäännöllisesti
Onko tuotteessa REACH komponentteja
Onko vaarallinen valmiste
Onko vaarallinen valmiste sekoite
Onko vaihtuvamittainen tuote
Onko vähittäistuote
Onko yhdistelmätuote
Osapuoli

P
Pakkauksen funktio
Pakkauksen käsittely
Pakkauksen muoto
Pakkauksen ominaisuus
Pakkauksen paino
Pakkauksen vastuullisuus
Pakkausmateriaali
Pakkausmateriaalin paino
Pakkausmerkki
Pakkaustyyppi
Pakolliset pakkauksen lisätiedot

Palavan aineen maksimimäärä prosentteina
Palavan aineen minimimäärä prosentteina
Paristojen määrä
Paristokäyttöinen
Pariston paino
Pariston tyyppi
Paristossa käytetty tekniikka
Paristot mukana pakkauksessa
pH
Piikkireikien lukumäärä
Piikkireikäkoodi
Piikkireiän pystysuunnan etäisyys
Piikkireiän vaakasuunnan etäisyys
Pinon kasvu
Pinottavuuden maksimipaino
Pinottavuuden tyyppi
Pinottavuus
Pyyntitapa
Päiväysmerkintä

R
Raaka-aineen määrä valmistuksessa
Rahtikirjamerkinnät
Ravintoarvo viitearvon kuvaus
Ravintoarvoilmoituksen peruste
Ravintoarvon peruste
Ravintoarvon viitearvo
Ravintotekijä
Ravintotekijän maksimimäärä prosenteissa
Ravintotekijän minimimäärä prosenteissa
Ravintotekijän määrä
Ravintotekijän tarkka määrä prosenteissa
Ravitsemuksellinen ominaisuus
Ravitsemuksellisen ominaisuuden aines
Ravitsemusväite
%RDA
REACH rekisteröintinumero
Ruokavalion kuvaus
Ruokavaliotieto
Ruokintaan vaikuttava elämänvaihe
Ruokintamäärä
Ruokintamäärän perusteet
Ruokittavan eläimen maksimipaino
Ruokittavan eläimen minimipaino

S
Saatavuus alkaa
Saatavuus päättyy
Seoksen komponentti
Seoksen koostumustieto
SER laitetyyppi
SER määrä kappaleina
SER rekisteröintinumero
Sesongin nimi
Sesonki
Sisäkkäin pinottavuuden suunta
Sisäkkäin pinottavuuden tyyppi
Sisältyvien tuotteiden lukumäärä
Sisältyvän pakkauksen lukumäärä
Sisältyvän tuotteen GTIN
Sisältääkö torjunta-ainetta
Sisältääkö tuote lateksia
Sisäänrakennettu paristo
Sisäänrakennettujen paristojen lukumäärä
Suositeltu ruokintaväli
Suositusikä
Symboli
Syvyys
Säilytysohje
Säilöntätapa
Säännelty tuotenimi

T
Takuuaika
Takuun kuvaus
Takuun rajoitteet
Takuun tyyppi
Tarjoiluehdotukset
Terveysväittämä
Tiedonkantaja
Tiedonkantajan esiintymistiheys
Tiedontoimittajan GLN
Tiedontoimittajan nimi
Toiminnallinen nimi
Toisen paljouden määrä
Tullikoodi
Tulliluokitustyyppi
Tunnelirajoituskoodi
Tuotannon lopetus päivämäärä
Tuotantovaihe (Tuotantovaiheen tyyppi)
Tuotantovaihe (Ainesosan alkuperän käsittelytapa)
Tuotantovaiheen toteutusmaa
Tuotenimi
Tuoteperheen nimi
Tuoteperheen tunnistenumero
Tuotteen kuvaus
Tuotteen ominaisuuden kuvaus
Tuotteen ominaisuus
Tuotteen tila
Tuotteiden lukumäärä kokonaisessa kerroksessa
Tuotteita leveyssuunnassa
Tuotteita syvyyssuunnassa
Turvalauseke (P-lauseke)
Turvalauseke (P-lauseke) lisätiedot
Täydellinen tuotenimi

V
Vaaralauseke (H-lauseke)
Vaaralauseke (H-lauseke) lisätiedot
Vaarallisen ainesosan nimi
Vaarallisen valmisteen kaasun tiheys
Vaarallisen valmisteen vesiliukoisuus
Vaaran tunnusnumero
Vaihteluväli prosentteina
VAK erityismääräykset
VAK lipuke
VAK lipukkeen järjestysnumero
VAK luokittelukoodi
VAK pakkausryhmä
VAK tekninen nimi
VAK-luokka
Valmiin tuotteen tyyppi
Valmiin tuotteen vaihteluväli prosentteina
Valmista tuotetta
Valmistajan GLN
Valmistajan nimi
Valmisteveron tuoteryhmä
Valmistusaste
Valmistusmaa
Valmistusohje
Valmistustapa
Valutettu paino
Valvontaorganisaatio
Varastointitapa
Varastointivaatimukset
Variantin kuvaus
Variantin tyyppi
Variantti
Veron tyyppi
Vertailuhinnan peruste
Vertailuhinnan tyyppi
Vertailuhinta ilmoitettava
Vieraskielinen teksti tuotteessa
Viimeisin muutos
Viinin valmistaja
Viitatun tiedoston nimi
Viitatun tiedoston resurssin tunniste
Viitatun tiedoston tyypin nimi
Viitatun tiedoston tyyppi
Viitatun tiedoston voimaantulon alkamispäivä
Viitatun tiedoston voimaantulon päättymispäivä
Viittaavan tuotteen GTIN
Viittaavan tuotteen tyyppi
Voimaantulopäivä
Vältettävät olosuhteet
Värijärjestelmän ylläpitäjä
Värikoodi
Värin kuvaus

Y
Yhteystapa
Yhteystavan numero
Yhteystiedot
Yhteystyyppi
YK-numero
Ylin optimaalinen käyttölämpötila