Siirtyminen uuteen Synkkaan etenee aikataulussa

Tuotetietojen siirron testauksessa on havaittu, että osa tuotetiedoista on vanhentuneita eivätkä vastaa nykyisiä vaatimuksia. Vanhentuneet tuotetiedot eivät estä tuotteen siirtymistä, mutta nämä kyseiset tuotteet jäävät uudessa Synkassa luonnos-tilaan. Tavarantoimittajien tulee käydä läpi kaikki omat Luonnos-tilassa olevat tuotteet siirtymän jälkeen ja tehdä tarvittavat korjaukset, sillä muuten vastaanottajat eivät saa kyseisten tuotteiden tuotetietoja. Tavarantoimittajat voivat kuitenkin korjata virheet halutessaan jo nyt. Seuraavaan olemme koonneet havaittuja virheeseen johtavia tilanteita:

Vanhentuneet tuotetiedot 
Suosittelemme, että yritykset tarkistavat löytyykö Synkasta ennen 31.3.2015 päivitettyjä tuotteita, minkä jälkeen tuotetietopankkiin on lisätty pakollisesti ilmoitettavia tuotetietoja. Mikäli tuotteiden joukossa on jo valikoimasta poistuneita tuotteita, GS1 asiakaspalvelu voi poistaa ne asiakkaan pyynnöstä. Ohje haun tekemiseen löytyy tämän uutisen lopusta.

Tuotteelle ei ole annettu pakkausmateriaalitietoja 
Pakkausmateriaalitiedot ovat pakollisia kaikille muille tuotteille ja pakkauksille kuin irtotavaralle ja palautettaville pakkauksille, mutta niitä puuttuu vielä monilta tuotteilta. Uuteen järjestelmään siirryttäessä pakkausmateriaalitiedot tarkastetaan tuotteen julkaisun yhteydessä. Mikäli siirtymän jälkeen pakkausmateriaalit puuttuvat tuotteelta ja/ tai pakkauksilta, ne on lisättävä tuotteelle ennen kuin tuote/pakkaus voidaan julkaista.

Tuotteelle on annettu ravitsemuksellisia tietoja (esim. rasvaa, hiilihydraattia jne.), mutta ravintoarvon viitearvo puuttuu  
Siirtymän jälkeen tällaisille tuotteille on lisättävä ravintoarvon viitearvo ennen kuin tuotteen voi julkaista.

Tuotteelle on annettu suomenkielinen aineisosalista, mutta ruotsinkielinen ainesosalista puuttuu 
Siirtymän jälkeen näille tuotteille on lisättävä ruotsinkielinen ainesosalista ennen kuin tuotteen voi julkaista.

Vertailuhintatiedot puuttuvat tai ovat virheelliset 
Siirtymän jälkeen näille tuotteille on korjattava vertailuhintatiedot ennen kuin tuotteen voi julkaista.

Takaisin uutishuoneeseen