Usein kysytyt kysymykset laskutuksestamme

Alta löydät yleisimmät kysymykset ja käytännöt koskien laskutustamme.

Hoidamme kaikki laskutukseen liittyvät asiat kirjallisesti osoitteessa laskutus@gs1.fi

GS1 yritystunnisteella voi viivakoodittaa tuotteesi ja muodostaa logistisia merkintöjä. Mikäli merkitset tuotteitasi viivakoodeilla, tarvitset GS1 Finlandin myöntämän yritystunnisteen käyttöösi. Yritystunnisteesta peritään vuosittainen käyttömaksun, joka määräytyy voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Lähetä uusi laskutusosoite tai yhteyshenkilö kirjallisena osoitteeseen laskutus@gs1.fi. Mikäli tarvitsette uuden laskun, veloitamme siitä 10 euron laskutuslisän.

Mikäli vain yrityksen nimi on muuttunut, voit ilmoittaa yrityksen uuden nimen kirjallisesti osoitteeseen laskutus@gs1.fi. Mikäli tarvitsette uuden laskun, veloitamme siitä 10 euron laskutuslisän.

Mikäli kyse on yrityskaupasta, jonka takia myös y-tunnus on muuttunut, yritystunniste tulee siirtää kirjallisesti toisen yrityksen nimiin. Täytä tällöin siirtohakemus ja lähetä se osoitteeseen laskutus@gs1.fi, jonka jälkeen autamme asiassa. Yritystunnisteen siirto on maksuton.

Mikäli yritystunnistetta ei käytetä, sen voi irtisanoa kirjallisesti osoitteeseen laskutus@gs1.fi. Huomioithan, että lasku hyvitetään ainoastaan kun irtisanominen tehdään eräpäivään mennessä.

Yritystunnisteen voi irtisanoa mikäli:

a) tuotteita ei enää merkitä yritystunnisteen avulla tehdyillä viivakoodeilla (markkinoilla olevat tuotteet ovat ok, mutta uusia tuote-eriä ei saa myydä irtisanomisen jälkeen).

b) yritystunnisteen vaativia palveluitamme ei ole käytössä yrityksessänne. Synkka- ja Golli-palveluiden käyttö vaatii asiakkailtamme aina voimassa olevan yritystunnisteen

Laskutus perustuu viimeisimmän vahvistetun tilinpäätöksen mukaiseen liikevaihtoon (vuoden 2017 laskuissa tämä tarkoittaa vuoden 2015 liikevaihtoa). Tieto on saatu Asiakastieto Oy:ltä. Mikäli olet eri mieltä tilinpäätöksestä, pyydämme lähettämään selvityksen vuoden 2015 tilinpäätöksestä osoitteeseen laskutus@gs1.fi

Mikäli laskua ei voi maksaa ilman PO-numeroa tai viitettä, pyydämme lähettämään tiedot osoitteeseen laskutus@gs1.fi. Mikäli tarvitsette uuden laskun, veloitamme siitä 10 euron laskutuslisän.

Yritystunnisteiden vuoden 2017 maksuja korotetaan 2 % indeksikorotuksen verran.

Golli-palvelun maksuja korotetaan ensimmäisen pilottivuoden jälkeen kattamaan kiinteitä kuluja, joita on muodostunut mm. uusien toiminnallisuuksien kehittämisestä. Kehitämme palvelun ominaisuuksia jatkuvasti ja tulevaisuudessa tulemme lisäämään palveluun esim. tilastoja.

Synkka-palvelun käyttömaksujen nousulla katetaan media-aineistojen hallinnan ja välittämisen muodostamat kulut.

Laskutusperuste on per yritystunniste ja kaikki laskutettavat yritystunnisteet näkyvät laskulla eri riveinä.

Vuosimaksulle ei voida antaa maksuaikaa, koska koko laskutusaineisto lähetetään Visma Duetolle eräpäivän jälkeen. Eräpäivän jälkeen voi olla yhteydessä Visma Duettoon ja sopia maksujärjestelyistä. Epäselvissä asioissa voi ottaa yhteyttä osoitteeseen laskutus@gs1.fi.