Aloita mediapankin käyttö

Jos olet juuri aloittamassa Synkka mediapankin käyttöä, tästä saat vinkkejä, kuinka palvelun käyttö kannattaa aloittaa. Mediapankin käyttö kannattaa aloittaa katsomalla alla olevat videot. Videoiden avulla järjestelmän rakenne tulee sinulle tutuksi ja opit mm. kirjautumaan järjestelmään ja vaihtamaan salasanan.

Käyttöliittymän navigointi

Videon aiheita on, kirjautuminen kuvapankkiin, käyttöliittymän kielen vaihtaminen, valikkojen ja toimintojen esittely, aineistojen haku, aineiston tilan tunnistaminen (Luonnos, Luokittelelmaton, Julkaistu).

Käyttäjätunnusten hallinta

Videon aiheita, hallintaosion esittely, uuden käyttäjätunnuksen luominen ja salasanan vaihtaminen käyttöliittymässä.

Tarkennettu haku

Videon aiheena on tarkennettu haku-toiminto.

Lataa ensimmäinen kuva

Nyt osaat kirjautua mediapankkiin, tiedät miten luodaan uusi käyttäjä ja vaihdetaan salasana. Jatka perehtymällä siihen miten aineisto lisätään mediapankkiin.

Toimi alla olevien vinkkien mukaan niin säästyt aikaavieviltä työvaiheilta!

  1. Varmista että kuvatiedostosi vastaavat Synkka palvelun vaatimuksia. Esimerkiksi myynti- ja markkinointikuvan tiedostokoko saa olla korkeintaan 40Mt. Tarkemmat aineistovaatimukset löydät kunkin aineistotyypin ohjeista.
  2. Tutustu kuvien nimeämisohjeeseen, ja nimeä kuvatiedostosi ohjeen mukaan. Näin kuvien lisääminen mediapankkiin käy huomattavasti helpommin ja nopeammin. Myynti- ja markkinointikuvan nimeämisohje löytyy täältä. Huomioithan eri aineistotyyppien omat nimeämisohjeet.

Kun aineisto on nimetty ohjeiden mukaan oikein, ja olet tallentanut kuviin liittyvät tuotetiedot tuotetietopankkiin voit ladata yhden tai useamman myynti- ja markkinointikuvan mediapankkiin. 

Ennen ensimmäistä latausta voit katsoa videon myynti- ja markkinoitikuvan lataamisesta. Tällä videolla saat selkeät ohjeet kuinka toimia.

Jokaiselle aineistotyypille löytyy oma ohjevideo, perehdy näihin Lataus-osiossa.