Synkka-palvelun ohjeet

Suomessa on sovittu tuotetietojen välitystavaksi tuotetietopankki. Tuotetiedot pitää toimittaa oikeaan aikaan tuotetiedon hyödyntäjille. Lisäksi tuotetiedot tulee pitää ajan tasalla päivittämällä niitä tarvittaessa. Tiedontoimittaja vastaa aina siitä, että tuotetietopankin kautta välitetyt tuotetiedot ovat virheettömiä ja niissä ei ole puutteita.

Tuotteesta ilmoitetut tiedot tulee täsmätä tuotteessa oleviin tai siitä saataviin tietoihin.

Tiedontoimittajan velvollisuus on noudattaa sääntöjä, kuinka tiedot pitää ilmoittaa. Säännöt tulevat lainsäädännöistä, viranomaisten asetuksista ja tuotetiedon hyödyntäjien vaatimuksista. Säännöt on määritelty ja käyty Yhteiset käytännöt -työryhmässä jossa on edustettuina sekä tiedontoimittajia että vastaanottajia. Lisäksi kansainväliset säännöt, esim. GTIN-hallintastandardi, säätelevät tuotetietojen antamista.
Tuotetietojen oikeellisuus on tärkeää, koska:

  • Tuotetietoa välitetään eteenpäin eri järjestelmissä aina kuluttajan hyödynnettäväksi asti. Virheellinen tieto voi aiheuttaa vaaratilanteita esim. virheellisesti ilmoitetut allergeenit tai vaarallisten aineiden tiedot.
  • Virheellisen tiedon korjaaminen kaikista järjestelmistä on kallista.
  • Tiedon tulkitseminen on helpompaa, jos ilmoittamisessa käytetään sovittuja tapoja, näin säästyy aikaa ja rahaa.
  • Tilaus-toimitusketjun toimintavarmuuden varmistaminen, oikeiden tuotetietojen avulla tiedetään mitä tilataan ja mitä ja kuinka paljon tuotetta saadaan.

Käyttöliittymäohjeet

Perehdy tuotetietopankin käyttöön ja toiminnallisuuksiin käyttöliittymäohjeiden avulla.

Avaa käyttöliittymäohjeet

Tuotetietosisällöt

Tuotetietosisältöjä koskevat ohjeet ovat tuotetietopankin käyttäjän tukena ja auttavat varmistamaan virheettömät tuotetiedot.

Avaa tuotetietosisällöt

Media-aineistosisällöt

Media-aineistoja koskevat ohjeet ovat tuotetietopankin käyttäjän tukena ja auttavat varmistamaan virheettömät tuotetiedot.

Avaa media-ainesitosisällöt