Uudistettu nimeämisohje

Tämä ohje on voimassa toukokuusta 2019 lähtien.

Yleistä

Kaikille vähittäistuotteille ja niiden kuljetuspakkauksille on annettava nimitiedot. Nimi koostuu useammasta eri tiedosta. Nimet kirjoitetaan tavallisten kirjoitussääntöjen mukaan, isot alkukirjaimet, muuten pienellä. Huom, ei koko nimeä SUURakkosin. Nimitiedot annetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Huomaa että eri tuoteryhmillä voi olla erilaisia nimeämiskäytänteitä.

Elintarvikkeilla tuotteen nimi muodostetaan Eviran ohjeiden mukaan.

Tietojen perusteella tuotetietojen vastaanottajat muodostavat eri tarkoituksiin tuotteen nimiä. Nimitietoja käytetään tuotteiden tunnistamiseen, hyllyreunaetiketteihin, kuitin tietoihin sekä verkkokaupassa.

Uudistettu nimeämisohje koostuu neljästä osasta. Löydät sekä kenttäkohtaista ohjeistusta että tukimateriaalia nimeämiseen. Alla on myös yksi nimeämisesimerkki, lisää esimerkkejä tullaan lisäämään.

Meiltä voit tilata myös 1 h webinaari koulutuksen nimeämiseen liittyen. Varaa yrityskohtainen koulutus

Ohjeen sisältö

Vähittäistuotteelle/kuluttajatuotteelle annettavat nimitiedot
Kuljetuspakkaukselle annettavat tiedot
Apukysymykset nimeämiseen

Nimeämisesimerkki: Arla Ihana

Arla Ihana_vähittäistuote

Arla Ihana jogurtin nimeäminen perustuu seuraaviin tietoihin tuotteesta:

  • Brandi ja alabrandi ovat pari, tästä syystä myös alabrandi on annettu Brandinimen yhteysteen.
  • Täydellinen tuotenimi, Arlan nykyinen Täydellinen tuotenimi sisältää kaiken tarvittavan tiedon ja se muodostaa ymmärrettävän kokonaisuuden.
  • Tuotenimi kertoo minkälainen tuote on kyseessä ja kuinka paljon. Arla Ihana jogurtit ovat kaikki laktoosittomia, laktoosittomuus ei ole variantti.
  • Toiminnallinen nimi on jogurtti, yleisnimi jonka avulla tuote tunnistetaan ja mikä on hyvä hakukriteeri.
  • Säännelty tuotenimi on elintarvikkeessa pakollinen, tieto laktoositon mansikka lime jogurtti löytyy tuotepakkauksesta.
  • Variantti on annettu, sillä Arla Ihana sorbet-style jogurtteja jogurtteja on useampi maku, kuten sorbet-style sitruunapiirakka, sorbet-style papaya & lime ja pink lemonade.

Nimeämisesimerkki: Arla Ihana kuljetuspakkaus

Arla Ihana jogurtittien kuljetuspakkaus sisältää 6 kpl vähittäistuotetta.

Arla Ihana_kuljetuspakkaus