GLN-osapuolitunnistella voidaan yksilöidä yritys, sen sisäisiä toimintoja tai toimipisteitä

GLN-numero tai oikealta nimeltään GLN-osapuolitunniste, on kirjainyhdistelmä, joka tulee monelle GS1-asiakkaalle tutuksi. Synkka-asiakkaille luodaan GLN-osapuolitunniste Synkka-palveluun liittymisen yhteydessä. Asiakaspalvelumme toimittaa liittymisen yhteydessä asiakkaille heidän Synkka-palveluun liittyvän GLN-numeronsa. Samaa GLN-numeroa käytetään kaikissa Synkka-palveluun liittyvissä toiminnoissa.

GS1 asiakaspalvelu muodostaa GLN-numeron yrityksen omasta yritystunnisteesta. GLN-osapuolitunniste toimii myös palvelun pääkäyttäjätunnuksena yritykselle. Synkka-palvelussa GLN-osapuolitunniste yksilöi yrityksen, ja sen avulla tuotetiedon vastaanottajat tunnistavat tavarantoimittajan. Tieto näkyy myös tuotetietojen ja niihin liittyvien kuvien antamisen yhteydessä tietokentässä Tiedontoimittajan GLN-numero.

Tiedontoimittajat voivat myös itse luoda uusia GLN-numeroita. Näitä GLN-numeroita voidaan käyttää esimerkiksi yrityksen sisällä tunnistamaan eri sijainteja tai toimipisteitä. Yritys voi esimerkiksi tunnistaa tietyn varaston, antamalla sille oman GLN-osapuolitunnisteen. Yrityksen GLN-numeroiden tulee olla yksilöllisiä.

GS1 asiakaspalvelun luomaa GLN-osapuolitunnistetta käytetään Synkka-palvelussa. Mikäli yritys on useamman kuin yhden tuotetietopankin asiakas, yritys tarvitsee niin monta GLN-osapuolitunnistetta, kuin on asiakkuuksia on eri tuotetietopankeissa. Mikäli yritys lähettää tuotetietoja Synkka-palvelusta toisiin tuotetietopankkeihin (asiakkuus vain Synkassa), tarvitaan vain yksi GLN-osapuolitunniste.

Tavarantoimittajan tulee ilmoittaa mahdolliset muutokset GLN-osapuolitunnisteessa tuotetietojen vastaanottajille.

Lisätietoja GLN-osapuolitunnisteen muodostamiseen löydät asiakastuki-sivustoltamme: https://asiakas.gs1.fi/gs1-yritystunniste/gs1-jarjestelman-ohjeet/nain-yksiloit/sijainnin-tai-toimipaikan-gln

Takaisin uutishuoneeseen