Korvaavuustietojen ilmoittaminen

Korvaavuustietojen ilmoittaminen

Tuotetietojen korvaavuustietoja ilmoitetaan siinä tapauksessa, että tuotteessa tapahtuu muutoksia, jotka edellyttävät uuden GTIN-koodin antamista tuotteelle.
Olethan tutustunut GTIN-koodien hallintastandardiin missä kerrotaan, milloin tuotteelle tulee antaa uusi GTIN-koodi? Se löytyy täältä

Aiemmin korvaavuustieto voitiin ilmoittaa vain uudelle tuotteelle. Nyt korvaavuustiedot voidaan antaa sekä uudelle että vanhalle tuotteelle.

Ensisijaisesti korvaavuustiedot annetaan uudelle, korvaavalle, tuotteelle. Uudelle tuotteelle annetaan vanhan tuotteen GTIN-koodi kertomaan, että tämä tuote korvataan uudella. Tiedot annetaan seuraavasti:

Viittaavan tuotteen tyyppi = Korvattu tuote
Viittaavan tuotteen GTIN = vanhan korvattavan tuotteen GTIN-koodi. Huom. järjestelmässä ei ole taustalla tarkistusta, että GTIN-koodi on annettu oikein.

Lisäksi korvaavuustiedot voidaan antaa vanhalle tuotteelle. Tämä on lisäksi annettavaa tietoa, sillä uudelle tuotteelle annettava tieto on se mitä vaaditaan. Vanhalle, poistuvalle tuotteelle tiedot annetaan seuraavasti:

Viittaavan tuotteen tyyppi = Korvaava tuote
Viittaavan tuotteen GTIN = uuden tuotteen GTIN-koodi

Takaisin uutishuoneeseen