RFID-tunnisteen ilmoitustapa on muuttunut tuotetietopankissa

Aiemmin Synkka-tuotetietopankissa käytettiin tietokenttää F7182 RFID-tagi kertomaan, onko tuotteella RFID tunnistetta vai ei. Vaihtoehtoiset arvot olivat AINA, JOSKUS, EI KOSKAAN.

GDSN-tuotetietostandardissa RFID-tuen selitys ja merkitys on muuttunut. Attribuutin merkitys on laajentunut käsittämään kaikkien tiedonkantajien esiintymistä tuotteessa. F7182 tietokentän suomenkielinen nimi on muutettu vastaamaan englanninkielistä nimeä Data Carrier Presence Code. Uusi nimi on Tiedonkantajan esiintymistiheys.

Tietokentät F7182 Tiedonkantajan esiintymistiheys ja F7047 Viivakoodin tyyppi liittyvät nykyään toisiinsa. Esimerkiksi, jos tuotteessa on joskus RFID-tagi, se ilmoitetaan seuraavasti:

  • F7182 Tiedonkantajan esiintymistiheys = JOSKUS
  • F7047 Viivakoodin tyyppi = RFID_EPC_TAG

Muutos koskee myös kaikkia muita viivakoodin tyyppejä. Viivakoodin tyypin lisäksi, voidaan ilmoittaa myös kyseisin koodin esiintymistiheys. Esiintymistiheys on valinnainen tieto ja tuotteille voi edelleen antaa ainoastaan viivakoodin tyypin. Tuotteita, joilla on nyt ainoastaan Viivakoodin tyyppi F7047 -tieto ylläpidettynä, ei tarvitse päivittää.

Takaisin uutishuoneeseen