Tuotteiden nimeäminen Synkassa muuttuu toukokuussa 2019

Tuotteet nimetään uudella tavalla 2.5.2019 alkaen

Tuotteiden nimeäminen Synkassa uudistetaan, jotta voimme yhdessä vastata paremmin nykyisiin ja tuleviin tuotetietotarpeisiin. Jatkossa tuotetiedot näkyvät yhä enemmän suoraan kuluttajille, joten tietojen on oltava selkeästi ja ymmärrettävästi annettu.

Nimitietoja käytetään jo nykyisinkin eri kanavissa ja erilaisiin tarpeisiin. Jatkossa tuotteen nimitiedot ilmoitetaan useammassa erillisessä kentässä, jolloin käyttötarpeesta riippuen nimikentistä voidaan tehdä erilaisia yhdistelmiä mm. verkkokauppaan ja hyllynreunaan. 

Verkkokauppa ja kansainväliset markkinat edellyttävät yhteisiä nimeämiskäytäntöjä

Verkkokaupoissa tuotteita etsitään ja valitaan ensisijaisesti tuotteen brändinimen kautta ja vasta sen jälkeen valitaan tuotteen väri tai maku. Tästä syystä tuotenimen antaminen ilman varianttia vastaa paremmin kuluttajan tietotarpeisiin ja esimerkiksi huulipunan sävy tai purukumin maku kannattaa antaa omana tietonaan eikä osana tuotenimeä. 

Myös kaupan alan kansainvälistyminen edellyttää muutosta nykyisiin toimintatapoihin. Tähän asti nimitiedot on annettu Synkassa Suomen markkinoiden sisäisen käytön mukaisesti ja uudistuksen myötä nimitiedot vastaavat kansainvälisiä toimintatapoja ja standardeja. Muutoksen myötä tuotetietojen välittäminen eri maiden tuotetietopankkien välillä paranee, kun tällä hetkellä tuotteet ovat voineet jäädä virhetilaan nykyisen nimeämisohjeen vuoksi. Muiden tuotetietopankkien kautta Synkkaan tulevat tuotteet noudattavat jo nyt kansainvälistä ohjeistusta nimien antamisesta.

Muutoksen aikataulu pähkinänkuoressa

Asiakkaillemme on varattu hyvin aikaa sopeutua nimeämismuutokseen, sillä tuotteiden uusi nimeäminen otetaan käyttöön vasta reilun 6 kk kuluttua. Muutoksen kannalta kaksi tärkeintä päivämäärää ovat:

  • Nimeäminen uuden ohjeen mukaisesti aloitetaan 2.5.2019
  • Kaikkien tuotteiden nimitiedot on muutettava uuden ohjeen mukaisiksi siirtymäajan kuluessa, joka päättyy 31.12.2019

GS1:ltä ohjeita ja tukea

Toukokuussa voimaan astuvat nimeämisohjeet on jo julkaistu  asiakastukisivustollamme. GS1 järjestää ensi vuoden alusta lähtien myös yrityskohtaisia koulutuksia tuotteiden nimeämisestä.  Lue lisää

Takaisin uutishuoneeseen